Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ροζέ Μικρός Βοριάς



Το λαμπερό, τριανταφυλλί, ροζέ κρασί, που γίνεται ολοένα και πιο αγαπητό τα τελευταία χρόνια, κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση. Ο μύθος για τη χαμηλή του ποιότητα σε σχέση με τις άλλες δύο μεγάλες κατηγορίες, το λευκό και το ερυθρό, σιγά σιγά αρχίζει να... ξεθυμαίνει. Η λανθασμένη αντίληψη ότι δημιουργείται από την ανάμειξη των δύο παραπάνω διορθώνεται. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και η ποιοτική του παραγωγή καθώς και οι άξιοι ροζέ αντιπρόσωποι. Ένας από αυτούς είναι ο Μικρός Βοριάς, που προέρχεται από το οινοποιείο του Οινοφόρου στο Αίγιο και τους αμπελώνες της Αιγιαλείας. Ξεχωρίζει για το ελκυστικό, ανοιχτό ρουμπινί του χρώμα, για την ανάλαφρη αρωματική του αίσθηση (από κεράσι, φράουλα και ανθούς) και για τη δροσερή και αναζωογονητική του γεύση. Τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά και τα προτερήματά του του δίνουν τη δυνατότητα να ταιριάζει θαυμάσια με διαφορετικές κουζίνες, όπως είναι η μεσογειακή, και να απογειώνει γευστικά τα διάφορα πιάτα αλλά και ξεχωριστές στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου